HTML

mondial

foci

Friss topikok

Linkblog

Archívum

A csoport/ nyitány előtt

2011.06.05. 19:59 Mondial

Az első benyomásaim a kereteket böngészve vegyesek. Nagyszerű, hogy Mexikó és az Egyesült Államok a legerősebb csapatával vesz részt az eseményen(keretek itt), de ebből következtethetően a többieknek nincs sok esélyük. Vagy legalábbis még most nem látszik, hogy melyik csapatnak lenne. Persze könnyen rávághatnánk, hogy ott van Honduras, amely a tavalyi világbajnokságon is szerepelt, vagy a mindig jó Costa Rica, az egykori győztes Kanada vagy a világranglistán vb résztvevők mögött helyet kapó Jamaica, de valójában ezek a csapatok mostanában jelentős változásokon mennek át, nehéz elképzelni, hogy melyik szorítja meg majd a két nagyot. Ezzel együtt is minden idők egyik legszínvonalasabb tornája lehet az idei, a 2 évvel ezelőttinél biztosan több jó játékos van itt. Az az igazság, hogy az igen szerény képességűnek tűnő Grenada, Guatemala és Kuba kivételével bárki elkaphat bárkit, kivéve a két nagyot. Ők verhetetlennek tűnnek.

 

És a mai nap már az egyik be is mutatkozik, Mexikó a dallasi Cowboys stadionban, ahol állítólag már eladták az összes jegyet. Biztosak lehetünk abban, hogy az El Tri hazai környezetben érezheti majd magát az egész tornán, még az elvileg hazai jenkik ellen is.

Tehát az A-csoport

Mexikó: kétségtelenül a legnagyobb favoritja a csoportnak, nehéz elképzelni, hogy ne elsőként jusson tovább. Ugye ott van Chicharito és Rafa Marquez, Torrado, dos Santos és Guardado. Carlos Vela az egyetlen jelentős hiányzó és a magam részéről Alberto Medinát hiányolom nagyon, bár be kell valljam úgysem nagyon játszana. A védelem tűnik egy kicsit öregecskének és a magam részéről nem látom, hogy Hernándezt ki tudja tehermentesíteni. Az pedig, hogy Zinhát visszahívták nem értem. De így is bombaerős a csapat, a vb-n villogók közül mindenki itt van és ott jól játszottak. És végre a törpe Perez el lett felejtve a kapuban, Ochoa is villoghat.

Costa Rica: nagy változásokon ment át a csapat a legutóbbi Gold Cup óta, sokan visszavonultak, akik még a 2006-os vb-n is ott voltak. De a jövő ígéretes Costa Rica az utóbbi években remekül szerepel az utánpótlás világversenyeken, páran be is kerültek a csapatba, főleg a védelem cserélődött ki. Borges nagyon jó játékos a középpályán, Ruizt ismerjetük a holland bajnokságból, sokan a kontinens legjobbjának tartják, ami persze kicsit túlzás. Aztán persze ott van Saborio, a Bl playoffban is szereplő Bolanos, de a többiek ismeretlenek. Az egykor Mexikóval vb-n szereplő, Gold Cupot nyert tréner LaVolpe az edzőjük. Centeno nélküli Costa Rica középpálya lesz. Kíváncsian várom.

El Salvador: Aki Costa Rica dolgát megnehezítheti az Salvador, két éve nem jutottak tovább, de a nagy hatos WCQ döntőben ott voltak. Osei Romero elvarázsolt a legutóbbi tornán. De csak 9.-ikek a csapatok világranglistás helyezését figyelembe véve, ami mindenképpen meglepő, igaz az eredményeik nem az igaziak mostanában.

Kuba: Jobbak, mint gondolnánk, 2 éve is kijutottak, de ott visszaléptek. Igazi sötét ló.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mondial.blog.hu/api/trackback/id/tr502959884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása