HTML

B-csoport

2011.06.05. 21:48 Mondial

 

A B-csoportból lesz talán a legkönnyebben továbbjutni harmadikként, mert itt tűnik a legkevésbé megjósolhatónak az első hely sorsa(nincs Mexikó és USA), illetve itt szerepel a torna leggyengébb csapata Grenada. A csoport favoritja a tavalyi vb résztvevő

Honduras: amely a tornán elég gyengén szerepelt, nem sok mindenre emlékezhetünk belőlük, még gólt sem tudtak rúgni. Átalakulóban van a csapat, neves új kapitányuk van Suarez személyében, aki 2006-ban a második körig vitte Ecuadort a vb-n. A csapatból sokan visszavonultak a vb után, nincs már Suazo, Carlos Pavón, Guevera, Turcios, Edgar Alvarez(ő speciel a tornán nem játszik). Ráadásul a torna előtt pár nappal megsérült a hatalmas igéret Izaguirre, akit a skót bajnokság legjobbjának választottak, továbbá a wigani Figureoa is visszamondta a szereplést, szóval a védelem két alappillére máris kiesett. Ezzel jelentősen gyengültek a Catrachosok. Januárban megnyerték a Centroamericana kupát, ami mindenképpen biztató jel lehet. A vb-vel ellentétben Carlos Costly a csapatban van és ott van Palacios, Espinoza, Nunez és Martinez is, meglátjuk mire lesz ez elég. A csoportból való továbbjutásra mindenképpen.

Guatemala: nem nagyon ismerhetjük az ország válogatottját, a legutóbbi Gold Cupra meglepetésre nem jutottak ki, talán a Philadelphiában focizó Ruiz a legjobb játékosuk.

Grenada: Nem sok jót tudok róluk mondani, a 2 évvel ezelőtti tornán is nagyon simán estek ki, rúgott gól nélkül, a pofozógép szerepét betöltve. A New England-i Joseph a legismertebb játékosuk, a másik az amerikai légiós Bain, akitől az első gólt várják, megsérült pár nappal a torna előtt.

Jamaica: Ebből a csoportból úgy tűnik kötelező a továbbjutás. Jó hírek érkeznek a Reggea Boyz háza tájáról, megnyerték a Karibi Kupát és a világranglistán is negyedikek a Concacaf zónában. Nincs már Gardner, és Fuller sincs a keretben, amit sajnálhatunk. Van viszont az egykori ferencvárosi Morrison, aki az egyetlen kapocs az egész tornán Magyarországgal. Kicserélődött a csapat, Cummings,a ki az MLS-ben játszik állítólag nem bevethető a csoportmeccsek alatt. De én meglepődnék, ha nem jutnának tovább.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mondial.blog.hu/api/trackback/id/tr172960225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása