HTML

mondial

foci

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Gold Cup 2011

2011.06.05. 17:15 Mondial

Indul az év második kontinenstornája, mintegy bemelegítésképpen a Copa Americára, ami ugye júliusban lesz. Hagyományosan az Egyesült Államokban rendezik az eseményt, ez az idei sorrendben 11.-ik torna 1991 óta és mindössze kétszer: 1993-ban és 2003-ban rendeztek Mexikóban is mérkőzéseket.

Az eddigi nyertesek

1991: Egyesült Államok 1993: Mexikó 1996: Mexikó 1998: Mexikó 2000: Kanada 2002: Egyesült Államok 2003: Mexikó 2005: Egyesült Államok 2007: Egyesült Államok 2009: Mexikó

Kanada tudta megtörni egyszer a két nagy uralmát, Mexikó 5-ször, az Egyesült Államok 4-szer diadalmaskodott, utóbbiak ennek megfelelően a legerősebb csapatukkal is jöttek, nem tartalékolnak, mint két éve, szeretnének visszavágni az akkori nagy döntőbeli blamáért. Ha az előd tornákat is ideértjük Haiti és Trinidad és Tobago válogatottjai hiányoznak a 12-ből, ők azért általában ott szoktak lenni, de a CFU(Caribbean Football Union)tagjaként annak nagy tornáján idő előtt elvéreztek.

 

Ha már itt tartunk érdemes megemlíteni, hogy a Concacaf tagállamok válogatottjai három nagy csoportba oszthatók

NAFU(North American Football Union): Kanada, Egyesült Államok, Mexikó

ők állandó tagjai a tornának selejtező nélkül

CFU(Caribbean Football Union):idén Jamaica, Guadeloupe, Kuba és Grenada jutott ki az Arany kupára a tavaly rendezett Karibi Kupa első négy helyezettje

UNCAF(Central American Football Union): az idén januárban rendezett Copa Centroamericana első 5 helyezettje: Honduras, Costa Rica, Panama, Salvador, Guatemala

 

Bemelegítésképpen íme a két évvel ezelőtti döntő, amiben Mexikó hatalmas verést mért az Usára.

 

Az idei torna lebonyolítása is hasonló a Copa Americához, három csoport, 12 csapat, az első kettő automatikusan továbbjut a negyeddöntőbe, hozzájuk csatlakozik még a két legjobb csoportharmadik.

 

Az A csoportban Costa Rica, Kuba, Mexikó és Salvador, a B-ben Honduras, Guatemala, Jamaica és Grenada míg a C-ben Guadeloupe, az Egyesült Államok, Panama és Kanada. Ma kezdődik a torna, hosszú idő után először itthon a tv-ben is lehet nézni, mert a juró2 közvetíti az eseményt, de a magam részéről maradok a netes verziónál, egyrészt élvezhetőbb az élő közvetítés, másrészt borzalmasan tud idegesíteni a riporterek felkészületlensége.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mondial.blog.hu/api/trackback/id/tr402959477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása