HTML

Honduras-Guatemala 0-0

2011.06.07. 13:56 Mondial

Na végre az első igazi rangadó! Az első kemény meccs, ahol ugyan van esélyes, de senki sem hitte, hogy a tornán eddig tapasztalt különbség lesz a csapatok között. A két csapat valószínű bevándorló honfitársai remek hangulatot teremtettek, igazi hamisíthatatlan közép amerikai derbi volt ez, mindennel, ami kell ilyenkor! Honduras remekelt januárban a Centroamericana kupán és ugye a tavalyi vb-n is ott, az edzőjük is igen nagy név ezen a szinten, hiszen a kolumbiai Suarez 2006-ban az ecuadori válogatottat vezette a nyolcaddöntőig a világbajnokságon. Ezzel szemben nem túl biztató jelek kísérték a meccs felvezetését számukra, hiszen a védelem két fontos tagja a Celticben berobbanó Izaguirre és a Premier Leagueből ismerős Figueroa is kiesett sérülés miatt. Guatemala meg nagyon fogadkozott, számunkra talán az MLS-ben profiskodó Ruiz lehetett ismerős a meccs előtt, de egy igen masszív kis csapatról van szó, amely a továbbjutásra igencsak esélyes.

Szóval egy hatalmas Carlos Costly helyzettel kezdődött a mérkőzés, még éppen emésztgettük magunkban, hogy Wilson Palacios nem kezd, amikor a vb-t sérülés miatt kihagyó csatár, hatalmas ziccerben lőtt mellé. Ezzel együtt meglepő módon Guatemala irányította a játékot, de nagy helyzetet nem sikerült kialakítaniuk, az egész meccsen nem kellett komolyan játékba avatkoznia Valladores kapusnak. Nem úgy a másik oldalon Jereznek, hisz hiába a guatemalai mezőnyfölény a nagy helyzeteket a hondurasiak hagyták ki, főleg Garcia volt elemében, rúgott egy hatalmas kapufát illetve már a kapust is kicselezte, de kisodródott. Így ért véget az első félidő, amelyben érdemes megemlíteni a guatemalai Pappa játékát a balszélen, míg másik oldalon Garciáét, a remekül labdát tartó Costlyt illetve a védelem két alappillérét Chavezt és Bernardezt. A második félidőben jelentősen változott a játék képe, Honduras kezébe vette az irányítást és Costly irányításával megindult, sorra dolgozták ki a helyzeteket, főleg azután kaptak vérszemet, hogy a guatemalaiak 10 emberre fogyatkoztak. Cabrerát állították ki, második sárga lapos figyelmeztetéssel egy ártalmatlan szituáció után, aminél még csak nem is szabálytalankodott. Nem sokkal később a csereként beállt Medinát is leküldte a bíró, így Guatemala kettős emberhátrányba került, nem is lehetett más célja, csak az eredmény őrzése. Nem is mentek a szomszédba időhúzás terén, az utolsó negyed órában rengeteget állt a játék, csoda is, hogy Jerez kapus megúszta sárga nélkül. Emellett remekül is védett egyébként, így hiába volt a kicsit értelmetlen mód kispadra ültetett Núnez és Walter Martínez beállítása, az eredmény maradt 0-0.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mondial.blog.hu/api/trackback/id/tr332964475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása