HTML

C-csoport

2011.06.07. 14:21 Mondial

Ha van ilyen, akkor mindenképpen a halálcsoport, hisz két korábbi győztes is itt van(Kanada, Usa), a saját kis vb-jüket játszó, az utóbbi tornákon nagy meglepetéseket okozó Guadeloupe és a kemény panamai válogatott, az Egyesült Államok mögött megjósolhatatlan a sorrend.

 

 

Egyesült Államok: mindenki itt van, aki számít, a legerősebb csapatuk ez, nem úgy mint két éve, amikor a B válogatottal jöttek el és súlyos vereséget is szenvedtek a döntőben. Az angol bajnokság egyik legjobb kapusa Howard, a védelemben Bocanegra, a nagy tornákon mindig remekül játszó Onewu, Cherundolo, a Dempsey, Donovan, Bradley, Edu középpálya adott, elől Altidore bármelyik csapatba beférne a tornán, kivéve a mexikóiakat. FReddy Adu kapott még egy utolsó második esélyt, ő a nagy meglepetés Bradley kapitánytól a csapatban, illetve a csatársorból kimaradt Chandler bekerült viszont az előző MLS idényben jó szezont futó Wondolowski, kötelező nem csak továbbjutniuk, hanem a döntőben is szerepelniük, már csak azért is, mert idén nincs Konföderációs kupa, nincsenek vb selejtezők, nincs Copa America. Meg kell nyerniük a tornát, ez egyértelmű, ez az elvárás odahaza.

 

Kanada: Nagyon fogadkoznak, hogy ez az utóbbi éves legjobb csapata és különben is ellenük még az USA sem mehet biztosra, hisz az igazi rangadó lesz. Egyfolytában a 2000-es csapatról beszélnek, amelyből egyébként már csak De Rosario maradt hírmondónak. Én nem érzem őket erősnek, simán el tudok képzelni nekik egy utolsó helyet a csoportban. A védelemből McKenna, a csapat nélküli Klukowski, a középpályáról a már otthon játszó de Guzman, Hutchinson, míg elölről a bundesligás tapasztalatokkal felvértezett Friend lehet ismerős. Na meg persze Ali Gerba, aki a legutóbbi tornán is mindig kezdő volt, de, hogy miért?

 

Panama: Guatemala és Honduras között lehet játéktudásban, az előző tornán meglepően masszívak voltak, ott van Tejada, akit egykor megválasztottak a torna legjobb játékosának is és Dely Valdes a kapitányuk!

 

Guadeloupe: Francia fennhatóság alatt fociznak, a vb selejtezőkön sem indulhatnak, így nekik ez mindenképpen mini vb és az utóbbi időkben jól is szerepelnek. Nagyon motivált játékosokból áll a csapatuk, akik többségében Európában fociznak, Fleurival, Auvray, Tacalfred mind a tornán lett ismert játékos. Meglátjuk idén villantanak e, ellenük senki sem mehet biztosra. Na jó, talán a jenkik igen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mondial.blog.hu/api/trackback/id/tr742964550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása