HTML

mondial

foci

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Jamaica-Grenada 4-0

2011.06.07. 13:34 Mondial

A B csoport küzdelmeivel folytatódott a második nap és egy igazi karibi rangadóval. A Reggea Boyz a Spice Boyz ellen. :) A jamaicai csapatra sokan azt mondják, hogy jobb, mint a 98-as történelmi és mivel tavaly megnyerték a Karibi kupát, kíváncsian vártam, hogy mit mutatnak. Nagy meglepetés nem volt a kezdőkben, sérülés miatt hiányzott a jamaicaiaktól Cummings, aki az MLS-ben játszik és biztos helye lett volna a kezdőben. A grenadaiakat a torna legszerényebb képességű társaságának tartják, bár erősebb csapatuk van, mint két éve, amikor gólt sem tudtak rúgni, hisz egy csomó angol születésű játékost hívtak meg az ottani sokadosztályból. Két jelentős hiányzójuk volt, két MLS játékos, Kittson Bain és Joseph, talán a két legjobb játékosuk, tehát nem éppen kedvező előjelekkel álltak neki a mérkőzésnek. Amely erősen foghíjas lelátók előtt kezdődött, talán pár százan ha voltak, dehát itt is a főmeccs a második mérkőzés ugye, szóval nem kell félteni a tornát. Speciel az amerikai karibi bevándorlók annyira nem érdeklődnek a futball iránt, illetve nincsenek annyian(?).

 

A körítéshez stimmelő volt a játék is, elég lanyha iram, de a tudáskülönbség már az elején szembetűnő volt, Jamaica egy klasszissal mindenképpen jobb Grenadánál és nem is túlságosan erőltették meg magukat, ha egyáltalán tudnak olyat. :) Abszolút lemérhetetlen egy ilyen meccsből, hogy mire lesznek képesek majd egy komolyabb csapat ellen. Grenada teljesen elképzelés nélküli futballt mutatott, nemhogy gólhelyzetük, valamirevaló lövésük sem volt, a felezőpályát sem nagyon lépték át. Főleg az első gól után, amit a Norvégiában profiskodó Luton Shelton szerzett. Jó ez a támadóhármas, Richards, Johnson, Shelton, alaposan megkavargatták a grenadai védelmet. Richards benne volt az első két gólban, Johnson a végén már burleszkszerű szituációkba is keveredett helyzetkihagyásaival, télleg nagyon nehéz lemérni a csapatuk valós tudását ebből a mérkőzésből. Phillips is nagyon jól játszott a balszélen, a végén még a cserék is összehoztak egy gólt, Omar Daley gólja a torna eddigi legszebb találata. Az egykori fradista Morrison is helyet kapott a csapatban, ezzel ki is pipáltuk a torna egyetlen(ööö...tudom elég erőltetett)magyar kapcsolatát. Kell a gólkülönbség javítás, azért Guatemala és Honduras keményebb ellenfél lesz!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mondial.blog.hu/api/trackback/id/tr722964413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása